Lydnadskurserna avslutade

I går, söndag, var det dags för gemensam kursavslutning för Steg 1 och Steg 2 i Kalix. Under kurstiden har 11 ekipage drillats i allt från linförighet, sitt, stadga till inkallning, fritt följ och apportering. Det har varit en rolig kurstid för både deltagare och instruktörer. Alla har utvecklats och gjort stora framsteg. Vi är stolta över er!
Lycka till med er fortsatta träning.
/Instruktörerna Elin Johansen, Mikael Jonsson och Helena Lidén

Några bilder från kurserna:

Klubbdagen

I onsdags var det dags för SNFK:s klubbdag och ungefär 25 personer och minst lika många hundar hade samlats. Enligt traditionen inleddes dagen på Sunderby skjutbana där det visade sig att det gällde att hålla i fokus genom alla serier. Bästa kvinna att hantera detta var Anna Hjälmsson och på herrsidan Mats Olofsson.

Efter skyttet samlades alla på scoutstugan på Grundet där det grillades, snackades och tävlades. Årets tipspromenad var klurig för många, men de som bäst behärskade både jakt-, hund- och barnfrågor var Klara, Karin och Thomas Bergstedt. I agilityn fick vi se olika stilar, några av oss trodde att den gästande springer spanieln skulle ta hem det, men snabbast av alla var Agneta Boman-Andersson med sin engelska setter. Snabbaste apportören hade Mikael Björk. Ulrika Rutqvist hade med sig duvor och stöckburar, och erbjöd stadgeträning för de som ville.

Det var en väldigt trevlig dag trots det envisa duggandet – stor tack till alla som deltog!


Har du foton från skyttet? Maila dom till webmaster@snfk.se