Årsmöte 17 januari

Det närmar sig SNFK:s  årsmöte och jag hoppas att alla fått kallelsen. Den nya lokalen är Skoogs City Hotell där vi samlas för möte den 17 januari kl 16.00. Om någon vill ha boende så har de bra priser om man uppger att man är där med SNFK.

Efter mötet har vi bokat bord på Golden Dragon kl 18.00 där det serveras allt från pizza och kinamat till god á la carte. Om ni vill vara med på middagen så ska anmälan vara gjord senast 12 januari till agnetha.boman@pite.com.

Slut upp och gör er röst hörd!! Tillsammans ser vi till att göra allt vi kan för att få ett fantastiskt 2015.

Varmt välkomna!

Årsboken

Kom i håg att skicka in bilder och resultat när ni lyckats på prov/utställning med eran hund. Då lägger jag ut detta på SNFK:s hemsida.
Skicka ett mejl till webmaster@snfk.se

Detsamma gäller för bilder och resultat i tidningen Avance.

MANUSSTOPP för Avance 2015:
Nr 1: 19 januari
Nr 2: Årsboken, 2 april
Nr 3: 4 maj
Nr 4: 8 juli
Nr 5: 2 november

Årsboken MANUSSTOP 25 januari 2015
Ny redaktör för årsboken är Magnus Dahlgren.
Mejla bilder, hundens namn, reg nummer, resultat och ägare
mdahlgren12@gmail.com 

 

God Jul & Gott nytt år

JULKORT 2014 nyast

Vi blickar tillbaka på ännu ett framgångsrikt år och lägger 2014 till historien.
Året startade upp med årsmötet på Scandic i Luleå där den sittande styrelsen valdes med Dick Edin som ordförande och kapten på skutan. Det blev en rivstart med nytt utseende på hemsida och att vi kom igång med klubbens Facebooksida som håller medlemmarna uppdaterade om aktuella händelser. Ny webmaster är Johanna Vikman Keisu som tar över efter Elin Johansen som under flera år gjort ett strålande jobb. Mycket positivt är att vi tagit steget ut i de nya sociala medierna så det är lätt att följa både vad som händer i klubben, men också kunna byta ideér och tankar med varandra.

Våren drog igång med två succéartade prov där vädret visade sig från sin fina sida. Bra med fågel som resulterade i hög procent premieringar till allas glädje, inte minst deltagare och provledning.

Ett nytt tänk då förberedande jaktdressyrkurserna drog igång. De tidigare steg 1 och 2 slogs ihop till en mer övergripande kurs. Både instruktörer och elever var positiva efter kursen som avslutades med en gemensam helg där man tränade det man lärt sig och umgicks under trevliga former.I klubbens regi har det genomförts skytteträning på Sunderby Skjutbana. Vi blev varmt mottagna av personalen på banan och hade en riktigt trevlig dag. Dock är det svårt att få till någon större uppslutning så antalet hugade skyttar var dessvärre lite tunt.

Årets familjedag  inleddes som tidigare år med klubbmästerskap i skytte som vanns av Roger Larsson.Den stora begivenheten då det gäller utställning, är ju SNFK:s utställning på Grans. Även detta år var det många som ville springa vänstervarv och visa upp sina guldklimpar.  Ett populärt inslag är att vi har en egen klass för ”Barn med hund”. Mycket kamerasmatter och trevlig gemenskap präglade denna välbesökta utställning.
En del hade tagit chansen att, innan utställningen, drillas i konsten att visa upp sin hund på bästa sätt. Det gjordes även detta år i Finnliden och hölls av Kristina Dahlberg och Britt-Marie Andersson.

Klubben fick detta år förmånen att anordna Skogs-SM och, för unghundarna, Skogspokalen. Provet hölls som tidigare i skogarna kring Arvidsjaur som visat sig vara väl lämpade för ändamålet. Med lite si och så med fågeltillgången lyckades det ändå premieras hundar i nästan alla partier men tyvärr kunde ingen vinnare av skogs-SM koras. Den stående surströmmingsmiddagen var även detta år en uppskattad tillställning bland deltagare och funktionärer. Då skogsprovet i Pello uteblev så avslutades provåret med fjällprovet i Tjärnberg. Det blev det andra delprovet i Mush Open som var en ny cup för året och innefattar fjällprovet i augusti, fjällprovet oktober och ett kommande fjällprov i vår.Under året som gått har vi fått tre godkända jaktprovsdomare i klubben Dick Edin, Stefan Keisu och Mikael Björk. Till dem och till alla andra som arbetat som funktionärer, deltagit på jaktprov, sprungit i utställningsringen eller på andra sätt jobbat eller deltagit på klubbens aktiviteter, vill vi i SNFK:s styrelse rikta ett stort tack. Utan er hade detta inte varit möjligt.Vi avslutar 2014 med dessa ord och hoppas att vi fortsätter i samma fina anda 2015.
Med detta vill vi önska alla våra medlemmar samt besökare en,
GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!
// Styrelsen

Tillbakablick 2014

jul

SNFK Tillbakablick 2014
Jakt och provåret 2014 är över , och när SNFKs medlemmar tittar i backspegeln så ser vi att aldrig under våran 11-åriga historia som egen klubb har haft mera jaktprovsmeriterade hundar och aldrig så många segrarklasshundar som har uppnått höga meriter i stora statustyngda sammanhang.
Läs mer