Föreläsning i ”Frågan om fjälljakten”

tjäderhöna o tuppnnn 2010-09-12 150
Södra Norrbottens Fågelhundklubb inbjuder till föreläsning i ”Frågan om fjälljakten”. Gästföreläsare är Mikael Fossum som är en av de som tagit fram ett förslag till förändring av fjälljakten. Han besitter en djup kunskap i ämnet. En glödande fråga som engagerat många och många är det nog som tänker hur vi ska komma vidare med denna fråga. Kom till en trevlig eftermiddag , lyssna och ställ frågor.  Föreläsningen är gratis för medlemmar i SNFK och kostar 100:- för övriga i mån av plats. Moderator för dagen  är Rolf Sandström.
2016-01-16
Tid: 15.30
Plats: Nolia City Konferens, Piteå.
Varmt välkomna!

Höstjakten

Skarp-isa-1024x731[1]
Foto: Magnus Dahlgren.

Många av SNFK:s medlemmar har haft fina jaktdagar under hösten. Det vore roligt om ni kunde dela med er av era upplevelser. Skicka in en bild samt några rader så lägger vi ut detta på hemsidan. Det kan vara allt från en vacker naturbild eller när ni fick fälla första fågeln för unghunden, etc,etc.
Skicka era bilder till: webmaster@snfk.se

Fina resultat från Dundret

ny micke
I dag 18/10 tog NorrlandsGuidens Minni Mus 1 UKL på ÖNFKs prov på Dundret.
Ägare Margareta Lundbäck/Mickael Kerttu. Förare Micke.
WERA WANG
Det blev en kanonhelg på Dundret för MDs SR Wera Wang.
2015-10-17 1 UKL samt 2015-10-18  2 UKL, äg Stefan & Johanna Keisu
Storma
Högfjällshundens Skyyr (Storma) tog 2015-10-18 1 UKL HP, äg Dick Edin.
Jonas & MejaGivens Dalvaine tog 2015-10-18 en 2 ÖKL på Dundret äg Jonas Pantzare.

Vi gratulerar!

Bilder från Fjällpokal & Fjäll SM

vogga
Vuoggatjålme fjällanläggning.på väg upp
På väg upp för fjället i strålande sol. Här är deltagarna som startade i Fjällpokalen. Ett stort tack till Tomas Hedqvist som skickat in samtliga bilder.
Helena
Det vackra och soliga vädret byttes ut mot tät dimma.
peter backe
Peter Backe väntar på sin tur.
Släpp
Tät dimma
Här kommer några bilder från SM Partiet.
bo
Även SM partiet hade dimma, på bild ser ni B-O Johansson.
DSC09190
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
DSC09197

Fjäll SM-SSK huvudprov

olliver o lgFjäll SM 2015 – SSK huvudprov

2015 fick SNFK förtroendet att arrangera,  Fjäll SM med Fjällpokal, setterklubbens huvudprov och naturligtvis även några partier för SNFK:s räkning. SNFK:s ordförande Dick Edin tog raskt tag i taktpinnen och knöt en stab runt sig.

Att arrangera ett Fjäll SM samt Fjällpokal och dessutom lägga in SSK:s huvudprov och ”egna” klasser kräver en klurig provledning. Markfrågan är en komplicerad del då det gäller högstatusprov som SM och Fjällpokal. 20 hundar skall ut till start och alla hundar skall få så likartade förhållanden som möjligt, då gäller det att markerna  håller hög standard. Med hjälp av klubbens kunniga medlemmar så hade provlednigen snart fått pusselbitarna på plats.

Först ut var Fjällpokalen och två kvalitetsklasser, dessvärre kunde ingen unghundsmästare utses detta år, chanser fanns men ingen av hundarna hade ”dagen”. I blandpartierna så gick det bättre där vaskade domarna fram några glada pristagare.

Fredagen var vigt åt ”storhundarna” då skulle den nya mästaren utses, den planerade helikoptertransporten ut på jungfruliga marker uteblev dessvärre då dimman låg som ett grytlock uppe på fjället. Plan B fick sättas i bruk och när dagen var till ända så hade dom två domarna inga problem med att utse vinnaren 2015. Den som till slut klarade av att få till en jaktbar situation efter en dag fylld med regn och dimma var den rutinerade jakthunden, Esh Härkmoens H Oliver Tell äg: och förare Lars-Göran Nilsson, Kalix tillhörande SNFK.  Titeln tillföll  för andra året på raken Engelsk setter och bucklan blev därmed kvar i Norrbotten ett år till.

Lördagen var vigt åt Svenska Setterklubben, två fulla segrarklass-partier travade upp för fjället, vädret var på våran sida denna dag, men återigen kunde ingen vinnare utses, chanser fanns men än en gång så lyckades inte hundarna få fram en premieringsbar situation.
Ej heller SSK unghunds-Grand Prix lyckades kora en vinnare. Men återigen så hade kvalitetsklasserna en bättre dag, med flertalet premieringar däribland kom några ekipage genom nålsögat.

Söndagen var vigt åt SNFK:s egna prov, en segrarklss och en kvalitetsklass,  där ett flertal pristagare kunde vända hemåt med fina premier i bagaget.

Provledningen tackar för förtroendet att arrangera denna jaktprovswekeend och våran förhoppning är att alla är nöjda med arrangemanget. Vi vill även passa på att tacka Vuoggatjålme fjällanläggning för fantastiskt god mat, hög servicegrad och bra boende. Stort tack även till domare och alla andra funktionärer/skyttar som ser till att ett sådant stort arrangemang går i lås. Sist men inte minst ett stort tack till våra sponsorer Fritid & Wildmarksliv samt Royal Canin.

Vi vill passa på att välkomna Er till SNFK:s vårprov 2016! 

Manusstop AVANCE nr 5

Vi vill bara påminna er om att manusstop för AVANCE nr 5 är 2 november. Så ni som önskar få med bilder på era premierade hundar måste skicka in dessa till mig. Skicka bilderna som jpeg samt hundens premie och namn.
Skicka materialet till: webmaster@snfk.se