Året som gått med SNFK

Året 2019 börjar lida mot sitt slut och det är åter dags för styrelsen att summera säsongen och kalla till årsmöte för Södra Norrbottens Fågelhundsklubb, SNFK. Vi vill i detta julbrev passa på att tacka alla medlemmar för ytterligare ett fantastiskt år i klubben. Det har varit många aktiviteter under året, vi har avprovat hundar på både höst och vårfjäll samt på skogsprov. Vi har som vanligt även arrangerat en stor och välbesökt utställning i Maj.

I månadsskiftet Maj–Juni så bjöd vi in hunddressören Bernt Hasselström till Luleå som genomförde en helg med ”BeHass” dressyr, vilket var mycket uppskattat av deltagarna.

Vi hade i år förtroendet att stå som värd för Skogs-SM med tillhörande Skogs-pokal, SM-titeln gick i år till en långväga provdeltagare med pointer nämligen Eva &Trond Ohlsson med Borgeflons RX Blanka du Nord, som kom ända från västkusten, men klubben tog en titel under tuffa dagar, Skogspokalen vanns av en klubbhund, Samuel Fjällborg från Boden med irländaren Röde Jägarens Chelsea som fick kliva fram som stolt vinnare.

Vi har haft tre duktiga hundar i klubben som lyckats i dom stora sammanhangen, Fjällpokalen vanns av Dick Edin med egenuppfödda Est Jaktstormens Col, Magnus Dahlgren vann Fjäll-SM med Esh MDs Mick Doohan och Lars-Erik Sjöbloms tik Est Danguns Blade vann engelska setterklubbens huvudprov.

Den årliga utställningen i Piteå hade även detta år ett stort antal deltagare och det var som vanligt ett mycket uppskattat arrangemang.

Lite smolk i bägaren kan vi konstatera och fundera lite kring, fjällträningen på våren och tillika andra fjällprovet på hösten, där vi inte fick ihop nog med deltagare för att det skulle vara försvarbart att genomföra. Men vi får prova nya grepp nästa år.

Annars så väntar ett spännande 2020 med återigen två SM-arrangemang, i augusti Skogs-SM, och i september Höst-SM och en utställning i Maj. Utöver detta diskuteras en dressyrkurs hos Kent Gustafsson, Hundskolan Höga Kusten, på försommaren om intresse finns hos medlemmarna. Samt den uppskattade skogsträning i Arvidsjaur med duktiga jägare från Arvidsjaur.

Titta gärna in på hemsidan snfk.se och på Facebooksidan och följ oss på SNFK Facebook där all information om vad som händer i klubben läggs ut eftersom. 

Vandringspriser 

Vill du vara med och tävla om Årets hundar? SNFK delar ut pris till bästa hund i UKL,ÖKL och SKL. Räkna ihop era främsta meriter under året och skicka in för att delta. Statuterna för vandringspriset finns på www.snfk.se. 

Maila till webmaster@snfk.se senast 6/1 2020. Du får en bekräftelse på att ditt mail är mottaget. 

Kallelse till årsmöte

Välkommen till SNFK:s årsmöte Lördag den 18/1 2020, kl 15.00 Scandic Hotell Luleå.Adress: Banvägen 3 97346 Luleå 

Föreläsare i anslutning till årsmötet Kenth Gustavsson som driver Fågelhundar Höga kusten kommer och föreläser om dressyr från valp till vuxenhund.

Årsmötesmiddag: Efter årsmötet och föreläsningar äter vi middag tillsammans kl 19.30. Pris 295 kr per person. Föranmälan middag, maila till webmaster@snfk.se senast 6/1-2020. Meddela eventuella matallergier. Du får en bekräftelse på att ditt mail är mottaget. Motioner till årsmötet Kom med förslag på hur SNFK ska kunna erbjuda en ännu bättre verksamhet under kommande år och i framtiden. Motioner till årsmötet ska vara sekreteraren tillhanda senast 6/1-2020. Maila till webmaster@snfk.se. Du får en bekräftelse.

God jul och Gott Nytt År önskar styrelsenjulkort setter