// JAKTPROV


SNFK Pello 14 oktober 2005  
Domare: Jan-Olov Daniels
Klass: ÖKL
Väderförutsättningar: Ca 5 grader med bra vind.
Fågeltillgång: Mycket bra men lätta fåglar.
 
GST Langsundts Lille-Ti N01601/03, Äg Björn Mårten Baardvik, Hansnes
Ti startar lite försiktigt i bra fart och lätt fin stil. Formatet skulle kunna vara lite större.
Ti går upp sig kraftigt när det gäller format och intensitet. I tredje släpp så ses Ti i ett stramt stilfullt stånd vi ser tjäderhönan som sitter i ett träd, Ti är komplett lugn i flog och skott och apporterar utlagd fågel mycket bra. Tyvärr så lyckades vi inte fälla hönan men det kan inte lastas hunden. Ti får i dag en mycket välförtjänt 3 ÖKL. 45 min.

GS T Sneeggåsens Tiri N08525/97,
Äg Björn Mårten Baardvik, Hansnes
Tiri går i mycket bra fart och fin stil. Avsöker anvisad terräng på ett mycket bra sätt i god kontakt med föraren. Tiri tar ett stramt stånd villig resning men jag kan inte se någon fågel, hon slår ut ca 100 m tar på nytt ett stramt stilfullt stånd reser djärvt och precist tjäder är komplett lugn i flog och skott apporterar utlagd fågel mycket bra. Tira får i dag en mycket välförtjänt 2 ÖKL. 60 min.

IRST Clara AV Kjerringholm N17016/03, Äg Edgar Henriksen, Kvalöysletta
Clara går i utmärkt fart och lätt fin stil. Avsöker anvisad terräng på ett utmärkt sätt. Clara hittas i stånd reser villigt men vi kan inte se någon fågel. Clara provas hela dagen utan att lyckas. 0 ÖKL. 60 min.

ESH Daim S57013/2003, Äg Pasi Pankolainen, Haparanda
Dajm går i mycket bra fart och fin stil. Avsöker anvisad terräng på ett mycket bra sätt. Dajm blir borta vi söker han i anvisad terräng, en tjäder höna lättar bakom en gran Dajm är också där, tyvärr utan att situationen kan bedömas. Dajm släpps på där partner har haft fågel han blir lite omständlig men löser det med lite hjälp av föraren. Dajm fortsätter som tidigare han hittas i ett stramt stilfullt stånd reser villigt och precist ripor och ör lugn i flog och skott apporterar utlagd fågel bra. Dajm får i dag en mycket välförtjänt 2 ÖKL. 45 min.

IRST Kårhamntinden S Red Millan LadyN18732/03, Äg Torgeir Ingebrigtsen, Kvalöysletta
Milla går i mycket bra fart stilen skäms lite av låg huvudföring. Avsöker anvisad terräng i bra kontakt med föraren. Milla hittas i stånd villig resning tjäderhöna lättar lite oprecist framför hunden som är komplett lugn i flog och skott apporterar utlagd fågel som hon borde ha gjort raskare. Senare hittas Milla i nytt stånd villig resning i etapper ripa lättar precist framför Milla som är komplett lugn i flog och skott, jag väljer att prova henne på en ny apport denna apport utför Milla på ett mycket bra sätt. I dag får Milla en mycket välförtjänt 2 ÖKL. 60 min.

Avslutningsvis så vill jag tacka provledningen för förtroendet att få komma och döma. Samt rikta ett speciellt stort tack till vår eminenta markledare som styrde oss från fågel till fågel. Sist men inte minst ett stort tack till deltagarna som gjorde denna jakt möjlig.

Jan-Olov Daniels
Kalix
» Tillbaka