// JAKTPROV


SNFK Pello 14 oktober 2005  
Domare: Pekka Mäenpää
Parti 2
Klass: SKL
Markomr Koijuvaara/Pitkävaara
Markledare/skytt Jonas Panzare
 
IRSH Neadalens LP-J Noah N01040/01 Äg.&för Karl-Ole Jörgensen.Narvik
Stilfull Irländsk setterhane som söker i snabb galopp. Söket är tillräckligt stort. Det finns brister i vind- och markanvändning. Noah borde hålla betydligt bättre kontakt med sin förare. Föres behärskat och sakligt. Ett stånd anmäles men ingen fågel hittas. Inget pris.

IRST Remkilens Akita S27984/2002 Äg & för Hans Bergqvist.Skellefteå
En hund som söker ivrigt och med god fart. Akita söker stort och använder sig av vinden men borde aktivare hålla kontakt. Akita är en fågelfinnare. Den har en fågeltagning där hunden ses först då tjädern lättat från området. Akita drar även på sig fel. Under dagen har den sammanlagt tre anmälda stånd utan att fågel hittas. I det fjärde släppet hittar vi Akita på ett osäkert stånd. Innan avancen lättar en tjäder, hunden hålls under förarens kontroll. Utför en god apport på kall fågel. I sista släppet har Akita ett stramt precist stånd på ripa och hunden är lugn i uppflog. Får första pris i segrarklass.

EST Bienas Sera S59030/2004 Äg &för Henry Mikalsen. Långträsk
Sera söker fartfyllt och använder vinden. Söket är lätt att följa och Sera föres förtjänligt. Sera har två anmälda stånd som vid avancekommandot upplöses i försiktigt sök. Sera har en utomordentlig möjlighet att fatta stånd för en ripa som vi ser, och som hunden närmar sig i medvind, men tyvärr stöter hunden denna ripa. Inget pris.

IRST M-02 . M-04 FIN / Njch Douedals Irwin FIN20776//98 Äg&för Harri Huhtala . Kauhava
En hund som rör sig villigt, med snabb galopp och vars sök är utomordentligt. I första släppet anmäler föraren stånd och då vi närmar oss hunden flyger en skygg orre upp men hunden hålls på plats. Utför en god apport. I fjärde söket är Irwin försvunnen en stund och vi rör oss försiktigt i den riktning där hunden senast sågs. Framme i marken flyger en tjäder upp samtidigt som jag ser Irwin i det området, inget skott i detta läge. Irwin får ett andra pris i segrarklass.

EST Härkmoens Salt 0 Peppar S45442/2001 Äg& för Anders Gidlund. Kiruna
En hund som söker i full galopp och mycket stort. Försvinner efter ca fem minuters sök och hittar självmant tillbaks till provgruppen efter tre timmar. Man kan definitivt önska att kontakten vore "lite" bättre !!! Inget pris.

ESTH Such Sjch Giddes B Foppa S40946/98 Äg & för Anders Gidlund Kiruna
Foppa hade verkligen otur hela dagen. Hunden försöker använda vinden men vindens riktning och styrka varierar hela dagen, vilket leder till att söket är svårt att följa. Foppa har flertalet anmälda stånd, vid ett av dessa ser jag en orre lätta medan vi ännu är utom skotthåll. Vid ett tillfälle, då föraren och jag är bakom hunden inne i en tät grandunge, ser följgruppen en tjäder flyga upp. Foppa hade inget fågelarbete därmed inget pris.

Tack till arrangerande förening för förtroendet att få dömma denna segrarklass. Stort tack till deltagarna för en trevlig dag och speciellt tack till Anders Panzare som ofelbart guidade gruppen hela dagen.
Tack !
19.10.2005 Kannus, Finland
Pekka Mäenpää

» Tillbaka