// JAKTPROV


SNFK, Vinterprov. 6 mars 2004 Merkenäs
Blandparti lördag 2004-03-06
Domare: Patrick Larsson
Terräng: Peljekaise

UKL

IRSH Norrlandsguidens Dollar II S203295/2003. Äg & För Anders Enbom, Enånger
Dollar börjar något försiktigt i tungt före men kommer igång efter hand och söker då med bra fart och stil. Vi hittar Dollar i stilfullt stånd, på väg fram går han på och kör upp ripa men är helt lugn i flog. Föraren skickar på Dollar som kommer fel i vind och stöter ripa som respekteras. Senare ser vi Dollar jobba sig in på fågel i ett stramt stilfullt stånd. Reser djärvt på kommando och är helt lugn i flog och skott, ett mycket flott arbete. I andra släpp så har Dollar problem att komma sig ut i ett jaktbart sök och avslutas med ett mycket välförtjänt 3: e pris UKL. Tid 35 min.

PT Härjarös Pila S21343/2003. Äg & för Rolf Sandström, Arvidsjaur
Pila är en lätt livlig tik som börjar något osäkert och försiktigt i det tunga föret men för varje släpp under dagen så söker hon bättre och bättre. Hon avslutar dagen med att söka i mycket bra fart och en flott stil, alldeles i slutet av tredje släpp ser vi hur Pila och partner jobbar sig in på fågel. Fäster ett stramt stilfullt stånd, reser djärvt och precist ripa och kan stoppas acceptabelt i flog och skott. En flott unghund som idag tilldelas 2 UKL, tid 70 min.

EST Sydvindens Gizza S18631/2003. Äg & för Lars-Erik Sjöblom, Råneå
Direkt efter släpp ser vi hur Gizza lägger sig på vind och jobbar på någon vittring. Går upp över en backe och försvinner för oss. Förrän hittar henne i ett stramt stilfullt stånd på baksidan av backen. Avancerar fram i etapper, reser sedan riporna kontrollerat tillsammans med föraren och är helt lugn i flog och skott. Under dagen visar Gizza oss ett något ojämnt och ungdomligt sök där större bredd och bättre kontinuitet i söket önskas. I slutet av tredje släpp, stånd går villigt på utan resultat senare nytt stånd tillsammans med partner går villigt på och reser precist ripa och är helt lugn i flog och skott. En mycket duktig unghund som för dagens prestationer tilldelas ett mycket välförtjänt 2:a pris UKL, tid 70 min. Gizza blir även provets bästa unghund.

PT Kettyarves Idaho S37365/2002. Äg Susanne Viklund, Hortlax för Rolf Sandström, Arvidsjaur
Idaho börjar försiktigt i tungt före, söker med godtagbart fart och bra stil. Mer bredd och djup i söket önskas men hon gör enstaka bra slag. I andra släpp har Idaho problem att komma sig ut i ett jakbart sök och avslutas för dagen. 0 UKL, tid 35 min.

ÖKL

PH Öb’s Sokrates S56999/2001. Äg & för Carl-Erik Brandberg, Skellefteå
Sokrates söker i godtagbar fart och bra stil på tungt före, söket blir småskuret och större bredd i slagen önskas. I slutet av släppet stånd, löser ut, nytt stånd, går villigt på och reser precist ripa. Lugn i flog och skott, vägrar tyvärr att apportera. 0 ÖKL, tid 25 min.

EST Lappvikens Cia S41051/99. Äg & för Lars-Erik Sjöblom, Råneå
Cia är en lätt livlig tik som går starkt i tungt före. Stor fart, flott stil och utnyttjar vind och terräng på bästa sätt, alldeles i slutet av första släpp ser vi Cia fästa stramt stilfullt stånd. Avancerar fram i etapper, reser kontrollerat enkelripa och är helt lugn i flog och skott. Apporterar korrekt. I andra rundan visar Cia oss ett medvindssök av högsta klass ser henne jobba sig in i ett något osäkert stånd på väg fram justerar sig Cia till stramt stilfullt stånd. Fågel lättar och Cia är komplett lugn i flog och skott. Senare i släppet nytt stånd, Cia avancerar fram i etapper och reser precist löpande ripskock, helt lugn i flog och skott. I tredje släpp fortsätter Cia sitt goda sök, partner stöter ripa som respekteras. Cia är en klasshund som för dagens prestationer tilldelas högsta premie. 1 ÖKL HP. Tid 50 min.

GSH Gordvalls Esset S15948/2001. Äg & för Fredrik Lidberg, Gammelstad
Esset söker hela dagen i bra fart och stil men med något tung aktion i det tunga föret. Tappar tidvis i intensitet och måste stöttas av föraren i det tunga föret. I tredje släpp tar krafterna helt slut. Har flera chanser utan att lyckas idag. 0 ÖKL, tid 60 min.

IRSH Norrlands Guidens Bulldozer II S39374/2000. Äg & för Anders Enbom, Enånger
Bulldozer söker i mycket bra fart och kraftfull stil i tungt före. Jobbar sig in i stilfullt stånd långt ute, löser ut. Vi ser fågel i luften och Bulldozer respekterar godtagbart. Han jobbar på dagen igenom men börjar mattas på slutet har en fet chans i sista släpp men stöter ripan som respekteras. En duktig sökare som inte lyckas ta vara på sina chanser idag. 0 ÖKL, tid 45 min.


 
» Tillbaka