// JAKTPROV


Klubbmästerskap SNFK 2003-08-16
Domare: Jan-Olov Daniels
Område: Jurun
Blandparti
Väder: Svag vind, varmt över 20 grader.

UKL

GST Zettertjärns Hermione "Alice" Förare Fredrik Karlsson
Alice går i utmärkt fart och lätt fin stil tar marken i stora fina slag dock blir söket något öppet och hon blir lite egenrådig vid inkallning. I andra släpp tar partner upp ripa som han tar Alice är där och assisterar,
I senare släpp fortsätter hon mycket bra förare trampar upp ripa ( i medvind) Alice stoppas förtjänstfullt på kommando av förare.
Alice är en hund som man blir glad över att se i marken hon rör sig så lätt och hon ser ut att ha kul när hon far fram som en projektil.
45 min

GST Zettertjärns Nilla "Nellie"
Förare Magnus Karlsson
Nellie startar i bra fart och fin stil släpper inte ut sig direkt i medvind men det går till sig under släppet. Resterande släpp fortsätter hon mycket bra. Nellie är en mycket stark hund som ökar formatet över dagen hennes avslutande släpp är faktiskt dagens bästa hon går nu med utmärkt fart och fin stil revierar fint i terrängen framför oss. Tyvärr så vill inte fåglarna vara med i dag.
45 min

GSH Hagelsprutans Maffiga Malte Förare Stefan Johansson
Malte börjar i bra fart lite tung aktion tar marken i fina slag framför oss. Tar en ripa ivrigt påhejad av partner detta blir lite tändvätska för Malte han ökar nu farten och hittar ripor en gång till men nu är dom lite snabbare än Malte, kort eftergång kallas tillbaka av förare.
Malte är en hund som ökar farten hela dagen han revierar fint tar marken i fina slag tyvärr så är det inga fler fåglar i hans släpp.
45 min

ÖKL

ESH Högfjällshundens Björk förare Björn Julin
Björk startar i utmärkt fart lätt fin stil revierar marken fint framför oss lydig och lätt förd.
Björk fortsätter sitt fina sök hela dagen. Har i sista släpp ett antal chanser på fågel som tyvärr missbrukas, Björk visar att hon är väldresserad när hon kommer in i fågel med partner.
45 min

PH Härjarös MC Hajas Förare Rolf Sandström
Hajas startar i bra fart och fin stil jagar fint framför oss vilket resulterar i stånd, kort resning komplett lugn i skott och flog apporterar fint utlagd fågel direkt efter påsläpp så tar Hajas nytt stånd. Nu låter vi unghundarna komma upp i koppel bakom Hajas som står kvar unghundarna tar stånd ripan lättar Hajas är komplett lugn i skott och flog.
I senare släpp så går Hajas i utmärkt fart och fin stil han är verkligen på jakt med oss i tätare terräng är kontakten fortfarande utmärkt.
I sista släpp så visar han upp ett mycket fint sök i öppen terräng.
Hajas är en hund som har jagat med oss hela dagen inga minus är en klar vinnare av mitt parti.
45 min

GSH Gordvalls Esset Fredrik Lidberg
Esset startar i bra fart fin stil stöter ripa i område där han har varit flera gånger lugnas acceptabelt på kommando blir sedan lite egenrådig vid inkallning. Esset är en stark hund som fortsätter hela dagen i sista släpp så har han tillsammans med partner ett flertal fina chanser som tyvärr missbrukas har även ett stånd med resning men det var ingen "hemma" Esset är en lydig hund som trots starka provokationer låter sig stoppas av förare.

IRSH Norrlands Guidens Bud Förare Jakob Strand
Bud startar i utmärkt fart och kraftfull aktion förare dirigerar Bud hårt och det med för att han blir hämmad i sitt söks upplägg.
I andra släpp i kuperad terräng så ser jag en ripa som lättar där Bud är senare så ser jag Bud i stånd när förare är på väg upp till hunden så lättar resten av kullen, Bud är helt lugn i skott och flog apporterar godkänt.
I sista släpp så går Bud faktiskt bättre nu styr föraren inte Bud lika mycket detta kan bero på att föraren har blivit lite trött ? i vart fall så tar Bud stånd som han själv löser när föraren är på väg upp till han. Senare nytt stånd som han får hålla länge förare ger resnings order på avstånd Bud reser villigt är komplett lugn i skott och flog.
Bud är en hund med enorm potential om föraren låter han utvecklas. Bud blir placerad på 2 plats i mitt kvalparti på grund av sina stopp (förarens dirigeringar)
45 min

ESH Zeb-TM Förare Björn Juhlin
Zeb är en hund som går i våldsam fart kraftfull aktion, bra kontakt i början han chans på fågel som partner stöter Zeb blir lite dryg i slutet.
Fortsätter i sina andra släpp mycket bra. I sista släpp så kallar föraren in Zeb han är lydig och gör som husse vill nu är det bara en sak att Zeb råkade stå när föraren kallade in han detta upptäcker han för sent ripan går utan att det blir en jaktbar situation av det.
45 min

IRST Remkilens Zelma Förare Göte Jönsson
Zelma starar i utmärkt fart lätt fin stil förare styr henne i början.
Zelma är en mycket klok jakthund som anpassar sitt söks upplägg efter terrängen tyvärr så har hon inga chanser på fågel i sina släpp.
När föraren slutar att styra henne så går hon ännu bättre en mycket trevlig hund att se på.
45 min

Pris listan som följer

1 plats PH Härjarös MC Hajas Förare Rolf Sandström
2 plats IRSH Norrlands Guidens Bud Förare Jakob Strand

Jag vill tacka för förtroendet att döma KM’et samt tacka för en mycket trevlig dag på fjället med otroligt god stämning i partiet.
Det var hundar av mycket hög kvalité som var på partiet och jag är ganska säker på att många av dessa kommer att visa det i framtiden. Ett speciellt tack till Rolf som lät unghundarna komma upp bakom Hajas.
Dagen blev kväll innan vi var hemma !


Jan-Olov Daniels Kalix 2003-08-18
» Tillbaka