// JAKTPROV


SNFK´s Skogsprov i Arvidsjaur 2005-08-20
ÖKL
Domare: Lars Sandström

POH JO-KJELLS LINGO S 58470/2000 Äg /förare B.O Johansson, Kiruna.
Lingo startar i bra fart och med lätt, fin stil. Använder vind och terräng på ett bra sätt i god kontakt med sin förare. Tar med sig bra med terräng i lagom stora slag har tendens mot slutet av första omgång att tappa plan över söket.
I andra omgång går han upp sig och får mer av den anvisade marken med sig. Fågel lättar i område kring förare, Lingo har några markeringar som han självständigt löser utan resultat.
I senare omgång stöter han fågel vid ett antal tillfällen och stoppas på förares kommando. I sista omgång försvinner Lingo för oss, hittas i stånd. Reser villigt ripa, lugn i flog och skott.
Apporterar. Strax efter tar han nytt stånd, reser villigt men är något orolig i flog och skott. Provtid: 95 min
2 ökl.

GST HAGELSPRUTANS MAGISKA MYRRAH S 13440/2002 Ägare/förare Johan Backlund, Rosvik.
Går i mycket fart och fin stil med fin aktion. Tar mycket av den anvisad terrängen med sig i stora fina slag i god kontakt med sin förare. Har några markeringar som hon självständigt löser. Fortsätter dagen igenom sitt fina sök, kontinuiteten blir bättre utöver dagen.
I andra omgång går hon på samma vis. Markerar kraftigt på löpslag, ripa lättar i terräng där Myrrah befinner sig, respekterar. Senare fast stramt stånd, reser villigt, lugn i flog och skott. Apporterar.
Fortsätter de kvarstående omgång på samma vis.
Provtid: 45 min
1 ökl, HP.

POT CILLA S 42846/2001 Äg/förare Fredrik Nyström, Kusmark.
Cilla startar något försiktigt i fart men stilen är bra. Använder vind och terräng på ett bra
sätt. Har några kraftiga markeringar som hon tillsammans med förare löser utan resultat. Har tendens att hänga krav på markvittring.
Hon startar andra omgång som tidigare. Tar stramt stånd, reser på kommando, går efter i flog. Provtid: 25 min
0 ökl.

Jag vill tacka Jan Ask som var markledare och alla deltagare för en fin dag på i fina skogsmarker med blandat inslag av barr- och lövskog, samt provledning för det väl genomförda provet samt förtroendet att döma detta prov i trevliga provmarker.

 
» Tillbaka