// JAKTPROV


SNFK´s Skogsprov i Arvidsjaur 2005-08-21
SKL
Domare: Lars Sandström

EST BIENAS SERA S 59030/2001 Ägare/förare Henry Mikelsen, Långträsk.
Går i bra fart och fin stil med något tung aktion. Tar mycket av den anvisad terrängen med sig i stora fina slag i god kontakt med sin förare. Har en kraftig markering som hon löser tillsammans med förare. Senare fast stånd, reser på kommando, lugn i flog och skott. Apporterar.
I andra omgång går ett bra medvindsök.
I tredje omgång kastar i Sera i stånd, fågel lättar och Sera är lugn i flog och skott. Strax efter får hon en kraftig markering, går på anmaning fram på löpa, kan ej presentera någon fågel.
Fortsätter sitt sök utöver dagen.
Provtid: 40 min
1 skl.

IST FAKSDALEN´S CELINN N 19107/99 Äg/förare Lena Larsson, Hemavan.
Celinn går i bra fart i lätt fin stil. Revierar bra i god kontakt med förare. Använder vind och terräng på ett bra sätt och tar mycket mark med sig.
I andra omgång startar hon med i en stöt i medvind, stoppas av förare. Senare lättar en ripkull i terrängen framför henne.
I senare omgångar går Celinn fortfarande i bra fart och ett fint upplagt sök. Tar stånd, på förares order går hon på utan att kunna påvisa någon fågel.
Provtid: 40 min
0 skl.

POT VET POINT´S TWIGGY S 54492/99 Ägare Lena Gustafsson, Kiruna. Förare: B.O.
Johansson, Kiruna.
Startar i bra fart med lätt fin aktion. Tar anvisad mark med sig god kontakt med förare. Blir borta och hittas i stånd, något försiktig i utredning, inget resultat.
Går upp sig fart- och stilmässigt. Revierar bättre. Hittas i stånd. Går på löpa, fågel lättar och Twiggy respektera ej flyende fågel. Utgår
Provtid: 25 min
0 skl

GST HAGELSPRUTANS MAGISKA MYRRAH S 13440/2002
Ägare/förare Johan Backlund, Luleå.
Myrrah går i utmärkt fart och fin stil med kraftig aktion. Använder vind och terräng på ett godtagbart sätt. Försvinner för oss vid några tillfällen. Markerar kraftigt, löser när förare kommer till, går på utan resultat.
I senare omgång blir söket bättre. Tar stånd, löser detta tillsammans med förare utan resultat.
Fortsätter fortsättning av dagen på samma sätt. Ej för fågel.
Provtid: 40 min
0 skl

GST HAGELSPRUTANS IVRIGA-IRIS S 48617/97 Ägare/förare Johan Backlund, Luleå.
Startar i bra fart med något tung aktion. Iris försvinner för oss och blir borta nästan hela omgången. Vi provar henne på nytt men Iris vill ej jaga för oss idag hon utgår.
Provtid: 22 min
0 skl

Jag vill tacka deltagarna för en fin dag i skogen.
Samt markledare och provledning för ett välarrangerat prov

Lars Sandström.
 
» Tillbaka