Kallelse till årsmötet

Vi har i julbrevet, som skickades ut till våra medlemmar, skrivit in information om kallelse till årsmötet. Här kommer en liten påminnelse om att ni medlemmar gärna får skicka in er anmälan till mötet.

På grund av det rådande läget kommer årsmötet att genomföras digitalt via Teams den 2 februari 2021 kl.18.00. Deltagare ska/bör närvara med både video och ljud.

Anmälan skall skickas via e-post till klas@dagertun.se senast 15 januari. Anmälan skall innehålla: medlemmens namn och e-postadress.

Länk till Teams-möte skickas ut via e-post till anmälda efter den 15 januari.

Motioner eller enskilda frågor enligt stadgarna skickas till klas@dagertun.se senast 15 januari.

Välkomna!!

Året som gått med SNFK


2020 börjar lida mot sitt slut och vi kan se tillbaka på ett väldigt speciellt år. Ingen hade väl kunnat förutse att vi skulle drabbas av ett virus som skulle påverka hela världen på det sätt som har skett och som fortfarande sker. 

Vi hade ett planerat jaktprov den 14 – 15 mars som vi kunde genomföra efter en del förändringar som bland annat innebar att vi ställde in jägarmiddagen och den gemensamma prisutdelningen. Det fungerade trots allt bra även om det kändes trist att inte få träffas och umgås. I april kom direktiv från SKK att all verksamhet skulle ställas in så något fler prov blev det inte under våren.

Under sommaren genomfördes en jaktträningskurs hos HS Dog training center där klubben sponsrade med halva kostnaden. En mycket uppskattad kurs!

Under hösten hade vi två svenska mästerskap inplanerade som det länge rådde osäkerhet kring om vi skulle få genomföra. Men i mitten av augusti fick vi klartecken för Skog-SM i Arvidsjaur och lite längre fram fick vi även klartecken för Fjäll-SM.

Vi har haft flera medlemmar med duktiga hundar som tagit pris under hösten och en som verkligen utmärkte sigvar Olov Åhman och hans hundar. Han tog storslam och vann både Skogs-SM och Fjäll-SM med sin pointer Bella och därefter Guldpokalen med pointern Skeirutj Raija. Som grädde på moset blev det även 1:a pris Ukl med Raija på SNFK:s huvudprov den 27 september. Stort grattis till Olov och hans hundar!

Vårens utställning fick flyttas fram till november men då smittspridningen åter hade börjat öka så kunde den inte genomföras då heller, utan fick ställas in. Jättetråkigt men tyvärr helt nödvändigt.

Vi från styrelsen vill passa på att tacka våra idogt arbetande medlemmar och funktionärer för det arbete ni lagt ner under året. Det krävs en hel del för att kunna genomföra våra aktiviteter och speciellt så pass stora jaktprov som SM. Vi vill också tacka våra sponsorer som sätter guldkant på proven genom att skänka priser eller ge oss rabatt på stugor m.m. till våra prov och utställningar. Så stort tack till Happy Dog, Trixie Nyhlén och Hugosson, Tjärnbergs stugby, Arvidsjaurs Vildmarkscenter, Camp Gielas och Djurkliniken Luleå.

Årets hundar

Vill du vara med och tävla om Årets hund så skicka in din hunds meriter för 2020 senast den 2 januari 2021 till webmaster@snfk.se för att delta i uttagningen. Statuterna hittar du fliken Årets hundar.

Kallelse till årsmötet

På grund av det rådande läget kommer årsmötet att genomföras digitalt via Teams den 2 februari 2021 kl.18.00. För mer information om deltagande, se julbrevet som skickats ut per post till alla medlemmar. Sista anmälningsdag 15 januari.

Slutligen vill vi från styrelsen för SNFK önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att läget förbättras så vi kan genomföra fler aktiviteter under 2021!

/Styrelsen SNFK

Valpannons

Har ni sett att vi har en sida för valpannonser?

Just nu ligger det information om att pointervalpar väntas för leverans månadsskiftet februari/mars 2021, efter Høytjønna´s Nila och Jutevatnets Birk.

Gå in på sidan för Valpar

Vilka blir årets hundar?

Skicka in din hunds provmeriter för 2020 till webmaster@snfk.se

Skicka även gärna in en fin bild på hunden.

Meriter ska vara inskickade senast 2 januari för att få vara med i uttagningen.

Regler kring statuterna hittar du här, Statuter

Bästa SKL-hund 2019: MDs S R Mick Doohan, Ägare Magnus Dahlgren

Påminnelse!

Ni som inte begärt pengarna tillbaka för inställd utställning och prov behöver göra det senast den 15 december. De som ej begärt återbetalning kan inte få det sen. Inget tillgodo går att ordna av bokföringstekniska skäl.

Skicka begäran till ekonomisnfk@gmail.com

SNFKs Utställning i Kalix – Inställd

Med anledning av de skärpta råden för Norrbotten gällande Covid 19 måste utställningen den 14 november i Kalix tyvärr ställas in. Det känns tråkigt men är nödvändigt då vi alla måste ta vårt ansvar för att dämpa smittspridningen.

Vi har en utställning inplanerad i maj 2021 så vi hoppas att läget då är sådant att den kan genomföras.

De inbetalda anmälningsavgifterna kommer att återbetalas.

PM SNFKs Utställning 2020

Välkommen till SNFK, Södra Norrbottens Fågelhundklubbs, Utställning i Kalix den 14 november 2020

Plats: Kalix Kennelklubb Eukanuba Arena Syrenstigen 4  952 41 Kalix

Domare: Peter Hoyer

På grund av Covid-19 genomförs utställningen under speciella former.

Vaccinationkontroll sker i samband med nummerlappsutdelning.

Insläpp och Vaccinationskontroll för Engelsk setter från kl. 8.00

Bedömningen mellan kl 9.00 – 10.30

Paus                                      –  11.00

Insläpp för Irländsk setter från kl. 10.30

Bedömningen börjar kl. 11.00

Insläpp för Gordon setter och Pointer från kl. 12.00.

Bedömningen startar så fort Irländarna är klara.

Respektera dessa tider så vi inte blir så många i lokalen. Kom helst bara en person per hund.

När din hund är färdigbedömd så önskar vi att du lämnar lokalen så snart som möjligt. Gäller ej BIR hunden.

Om du har de minsta symtom så stanna hemma

Håll avstånd och handsprit kommer att finnas.

Ingen försäljning av mat eller fika. Ta gärna med en egen fikakorg.

Har du några frågor eller funderingar så hör av dig till:

Gerd Larsson 070-6428947 eller Margareta Lundbäck 070-517616

Goldpokalen 2020

Till årets Guldpokalfinal kom bägge hundarna ifrån SNFK.

Under ett 60 minuters släpp tävlar kullsyskonen Skeirutj Raija ägare/förare Olov Åhman, Arvidsjaur och Skeirutj Rusa ägare/förare Magnus Söderström, Boden.

Vinnare av Guldpokalen 2020 blev Skeirutj Raija!!

Stort grattis Olov Åhman!!!