Fjäll SM-SSK huvudprov

olliver o lgFjäll SM 2015 – SSK huvudprov

2015 fick SNFK förtroendet att arrangera,  Fjäll SM med Fjällpokal, setterklubbens huvudprov och naturligtvis även några partier för SNFK:s räkning. SNFK:s ordförande Dick Edin tog raskt tag i taktpinnen och knöt en stab runt sig.

Att arrangera ett Fjäll SM samt Fjällpokal och dessutom lägga in SSK:s huvudprov och ”egna” klasser kräver en klurig provledning. Markfrågan är en komplicerad del då det gäller högstatusprov som SM och Fjällpokal. 20 hundar skall ut till start och alla hundar skall få så likartade förhållanden som möjligt, då gäller det att markerna  håller hög standard. Med hjälp av klubbens kunniga medlemmar så hade provlednigen snart fått pusselbitarna på plats.

Först ut var Fjällpokalen och två kvalitetsklasser, dessvärre kunde ingen unghundsmästare utses detta år, chanser fanns men ingen av hundarna hade ”dagen”. I blandpartierna så gick det bättre där vaskade domarna fram några glada pristagare.

Fredagen var vigt åt ”storhundarna” då skulle den nya mästaren utses, den planerade helikoptertransporten ut på jungfruliga marker uteblev dessvärre då dimman låg som ett grytlock uppe på fjället. Plan B fick sättas i bruk och när dagen var till ända så hade dom två domarna inga problem med att utse vinnaren 2015. Den som till slut klarade av att få till en jaktbar situation efter en dag fylld med regn och dimma var den rutinerade jakthunden, Esh Härkmoens H Oliver Tell äg: och förare Lars-Göran Nilsson, Kalix tillhörande SNFK.  Titeln tillföll  för andra året på raken Engelsk setter och bucklan blev därmed kvar i Norrbotten ett år till.

Lördagen var vigt åt Svenska Setterklubben, två fulla segrarklass-partier travade upp för fjället, vädret var på våran sida denna dag, men återigen kunde ingen vinnare utses, chanser fanns men än en gång så lyckades inte hundarna få fram en premieringsbar situation.
Ej heller SSK unghunds-Grand Prix lyckades kora en vinnare. Men återigen så hade kvalitetsklasserna en bättre dag, med flertalet premieringar däribland kom några ekipage genom nålsögat.

Söndagen var vigt åt SNFK:s egna prov, en segrarklss och en kvalitetsklass,  där ett flertal pristagare kunde vända hemåt med fina premier i bagaget.

Provledningen tackar för förtroendet att arrangera denna jaktprovswekeend och våran förhoppning är att alla är nöjda med arrangemanget. Vi vill även passa på att tacka Vuoggatjålme fjällanläggning för fantastiskt god mat, hög servicegrad och bra boende. Stort tack även till domare och alla andra funktionärer/skyttar som ser till att ett sådant stort arrangemang går i lås. Sist men inte minst ett stort tack till våra sponsorer Fritid & Wildmarksliv samt Royal Canin.

Vi vill passa på att välkomna Er till SNFK:s vårprov 2016!