VinterFjäll-SM och Vinterfjällpokalen, SNFK:s vårprov med huvudprov 25-29 April

Efter ett halvår av förberedelser så startade SM-veckan upp med Fjällpokalkval på onsdagen , vädret i fjällen hade slagit om totalt på en vecka, från perfekt vårvinter till rena slaskföret, vi i tävlingsledningen blev tagna på sängen då mycket av våran tänkta mark försvann i regnet men så är det med väder, svårt att planera in ett halvår i förväg. Men kvalet genomfördes även om förhållandena inte var dom lättaste så fick domarna Anna Edvall och Jan-Olov Daniels fram 16 finalister. I kvalpartiet som dömdes av Anna Edvall så fick hon dela ut 2 ukl till Est Jaktstormens Blåsa äg. Dick Edin och den andra premien gick till Irst Hadeslöyas Riska 2 ukl äg. Björn Hugo Hansen. I det andra kvalpartiet delades det ut 3 st 1:or, Esh Herrskapets Our Bandit 1 ukl HP  till Irst Norrlandsguidens Luremus 1 ukl äg. Niklas Sundberg och  Gsh Höydevardes Avila Izak 1 ukl äg Bodil Eriksson. På torsdag genomfördes finalen och när krutröken hade lagt sig så stod Niklas Sundberg med Irländska settern Norrlandsguidens Luremus som vinnare med 1 ukl och enda placerade hund i finalen.

finalgänget_vfjpokal
Finalgänget i Vinterfjällpokalen.

vinnare_vfjpokal
Vinnaren av VinterFjällpokalen Niklas Sundberg med Irsth Norrlandsguudens Luremus med domarna Anna Edvall och Jan-Olov Daniels.

Och lagom till kvalificeringarna till FjällSM hade vädret normaliserats med nattkyla som gjorde att förhållandena blev utmärkta. Det ena kvalpartiet dömdes av Robert Olausson och han fick fram tre placeringar, vinnaren blev Pt Myrteigens lilla Tösen med 1skl cert Äg. Roger Larsson och 2 skl blev Ph Aeris TP Royal äg. Jan Svensson 3 skl blev Irsh Heggelifjellets Messi äg. Kjell Bygdeståhl.

Det andra partiet dömdes av Ronny Andersson och han hade full lista när han gick hem. Vinnare blev Jonas Pantzare med Irst Givens Dailwaine 1 skl cert, 2 skl ck blev Est Gaustatoppens Gro förd av Anders Fors, 3 skl ck blev Pt Sjaunjamyrens Tina äg. Peter Mattsson, 4 skl blev Irst Fjellstårsas PW Nigella äg. Ulf Andersson , 5 skl Irsh Tärnafjällets Edward av Alta och 6 skl Irst Red Garlics Sweet Potato äg. Agnetha Andersson.

finalgänget_vfjsmFinalgänget i Vinterfjäll-SM.

Till finalen kom 16 hundar och när en av dom mest rafflande segrarklasserna var avgjord så stod Anders Fors på toppen med Pt Forsrännarens Jura 1skl cert CACIT dessutom blev han tvåa med Est Gaustatoppens Gro 2skl ck res. CACIT, 3skl ck blev Pt Myrteigens Lilla Tösen äg. Roger Larsson, 4 skl ck blev Irst Norrlandsguidens Eldibaken äg. Niklas Sundberg,  5 skl ck blev Irst Red Garlics Sweet Potato äg. Agnetha Andersson och 6 skl ck Ph Aeris TP Royal. Utanför listan hamnade två hundar med kompletta fågeltagningar, en riktigt tuff final.

Placerade_vfjsm
Placerade i Vinterfjäll-SM. Fr.v Forsrännarens Jura , Gaustatoppens Gro, Myrteigens Lilla Tösen, Norrlandsguidens Eldibaken , Red Garlics Sweet Potato och Aeris TP Royal.

Anders_forsAnders Fors gjorde en bravur som förde både pointern Forsrännarens Jura till 1 Skl cert med CACIT och sambon/ägaren Irene Olssons engelska setter Gaustatoppens Gro till 2 Skl ck res.CACIT i VinterSM-fjäll.

Forsrännarens_juraVinnare av VinterSM-fjäll 2018, Pointern Forsrännarens Jura, Stolt ägare: Anders Fors

SNFK hade samtidigt sitt sista prov för vårsäsongen med både ukl/ökl-partier torsdag och lördag och sitt huvudprov söndagen med två blandpartier och segrarklass. Många hundar premierades och vädret var på topp med ett utmärkta förhållanden.

Vi i provledningen Roger, Mikael , Peter och Stefan vill tacka domarna för en gedigen insats och alla deltagare som kommit till oss för att tävla och inte minst våra samarbetspartners Royal Canine ,Trixie i Sverige, Nyhlen&Hugosson ,Wildmarksshopen och LuleåVeterinärerna. Jägarmiddagen i Tjärnberg är en viktig del i ett sådant här stort arrangemang, där får vi chansen att skapa nya relationer och svetsa ihop människor från norr till söder som alla delar samma intresse , den ädla brittiska fågelhunden.

Tack för oss och välkommen tillbaks till Arjeplogsfjällen.