Bilder från årsmötet

  • Klas och Lo Dagertun med Årets Ökl-Hund i Snfk Høytjønnas Nila.
    Klas och Lo Dagertun med Årets Ökl-Hund i Snfk Høytjønnas Nila.

Snfk hade sitt årsmöte i lördags 26/1 på Scandic i Luleå. I sedvanlig ordning så behandlades punkterna på dagordningen och styrelsen fick stämmans godkännande för verksamhetsåret 2018. Efter att valberedningen lämnat sitt förslag på styrelse så fick Snfk delvis ny besättning då AnnaKarin Edelsvärd och Ulf Öhlund meddelat att dom önskar avsluta sina uppdrag .Och vi hälsar hälsar våra nya styrelsemedlemmar Lisa Lindberg och Klas Dagertun välkomna i Snfk’s styrelse , två idésprutor med massor med nya tankar runt föreningslivet i Snfk .

I år så hade vi bjudit in två föreläsare med olika teman,Niklas Sundberg med kennel Norrlandsguiden berättade om sina tankar runt dressyr och injagning av fågelhundar. Efter det så var det Stellan Johansson tur och han berättade om Fa’s organisation och dess historia. Men innan föreläsarna tog plats så var det dags att kora Årets hundar i Snfk och i ukl blev det Irst Strävsamma Jippii äg: Magnus Könberg med maximala 12 poäng som fick komma fram och mottaga publikens jubel. I ökl så gick priset till premiesänkaren Pt Høytjønnas Nila äg: Klas Dagertun med 6 poäng .Årets sklhund blev Pt Skeirutj Steira äg:Oliv Åhman med 25 poäng , en mycket värdig vinnare.

För kalenderbitarna så noterar vi även flera hundar som låg och nosade på pokalerna men inte nådde ända fram. I ukl så blev Irst Hadeslöyas Härdis Hansen äg: Magnus Dahlgren 2:a med 10 poäng och tredjeplatsen gick till Happy Pointer Juni äg: Tord Öhman med 9 poäng.

I ökl blev MD’s SR Wera Wang Äg:Stefan Keisu 2:a med 4 poäng och tredjeplatserna gick till Est Danguns Blade äg: Lars-Erik Sjöblom,Irst Strävsamma Jippii äg:Magnus Könberg och Skeirutj Mina äg:Rolf Sandström alla med 3 poäng och strax utanför pallen hamnade Esh Md’s SR Mick Dohan med 2 poäng äg: Magnus Dahlgren. ”Runner up” i skl blev på delad andraplats två pointertikar med 20 poäng Myrteigens Lilla Tösen äg:Roger Larsson och Olov Åhman med Bella och sedan dyker även uklvinnaren upp igen Irst Strövsamma Jippii med Magnus Könberg på 16 poäng , 4 blev Pt Skeirutj Smilla äg:Rolf Sandström med 13 poäng, 5:a blir Est Danguns Blade med 7 poäng.

Styrelsen vill tacka årsmötesdeltagarna och föreläsarna för en bra dag och trevlig kväll på Scandic i Luleå.