Skogs-SM final och Skogspokalen 2019

Skogs-SM final

Skogs-SM final gick av stapeln fredagen den 6 september i Arvidsjaurs skogar.
Det var en otroligt spännande eftermiddag där fågelsituationerna med kvarvarande hundar löste av varandra. Tyvärr var fåglarna skygga och lättade utom skotthåll för skyttarna men tillslut kunde en segrare koras. Pointertiken Borgeflon’s RX Blanka du Nord lyckades få till en situation på en ripa som inte lyckades fly undan. Förare Trond Johannessen och Blanka du Nord presterade när de fick chansen.SM Skog vinnare 2019

Bildspel från prisutdelningen

Skogspokalen

Skogspokalen fick 8 startande. Det visade sig att det var 8 hundar av högsta kvalitet och goda sökare där alla hade chans på fågel och där det till slut korades 1 vinnare och en 2:a pristagare.
Startgrupp Skogspokal 2019
Från vänster:
IRST Den röde jägaren Quicksilver, IRST Den röde jägaren Petronella, IRST Den röde jägaren Chelsea, PH Jofjällets Rippoint Tissot, Domare Henrik Nilsson, PH Vet Point’s Lille Ulven, Domare Stellan Johansson, PT Borgeflon’s XJ Champagne, EST Giddes O Wada, PT Jofjällets Rippoint T’Ärtan

Regnet hängde i luften under hela dagen men innan det började ösa ner så hade vi fått en vinnare i en väldigt spännande sista runda. Vinnare av Skogspokalen 2019 blev irländska settertiken Den röde jägaren Chelsea med föraren Samuel Fjällborg. 1 Ukl HP.
Skogspokalvinnare
2:a pris gick till pointerhanen Jofjällets Rippoint Tissot med föraren Christoffer Holmqvist, som också fick 1 Ukl HP.
Domare: Henrik Nilsson och Stellan Johansson

Bilder från prisutdelningen