Lägesrapport inför fjällprovet i Arjeplogsfjällen den 21-22 augusti

Vi i provledningen är glada att kunna presentera följande upplägg.

Lördag den 21 aug

Lördagens öppenklass är övertecknad med 6 ekipage. Vi har i dagsläget 20 anmälda hundar, 7 UKL och 13 ÖKL. Jättekul men huvudbry för oss i provledningen som helst inte vill lotta fram vilka deltagare som får stanna hemma. Men vi har en ny idé; vi i provledningen, provledare Fredrik och kommissarie Magnus avstår våra ÖKL-platser och arrangerar i stället ett träningspass ”under provlika förhållande” på lördag.

Upprop till träningspasset sker i samband med ordinarie upprop vid stuga 13 i Tjärnberg kl 08.00 på lördag. Markområde meddelas under kommande vecka så att alla kan hinna köpa träningskort. Till denna träning har redan 2 ekipage anslutit sig och vi i provledningen har då enligt formalia lottat fram de 2 ekipage som inte får plats och ställs upp på reservlistan till lördagens öppenklass. Vi har informerat dessa personer om situationen.

Till lördagens SKL-prov har vi i dagsläget 12 ekipage vilket innebär att det finns ytterligare platser kvar för den som vill och kan.

Söndag den 22 aug:

På söndagens öppenklassparti har vi 20 anmälningar, 9 UKL och 11 ÖKL som vi fördelat i 2 partier om 10 hundar i vardera.

Det finns fortfarande platser kvar för efteranmälningar till dessa partier för den som vill.

Alla 4 partier kommer att gå på inventerade marker där det vid inventeringstillfället fans dokumenterat god tillgång på fågel. Insteget till markerna är en relativt tufft klättring på 400 höjdmeter under de första 45 minutrarna. Bara så att ni vet.

Preliminära startlistor publiceras i början av vecka 33.

Vi syns den 21 aug.

Provledningen.