Skytteträning

skytteträning

”Hä gick it så bra..23 av 25!!” Jodå det gick bra, om än inte riktigt så bra, för de åtta skyttar som tog chansen att förbättra sitt skytte på Sunderby Skjutbana. Vädret var strålande, humöret på topp och kaffet smakade förträffligt. Större delen av skyttet bedrevs på sportingbanan som var en ny upplevelse för flera av oss. Och det var GRYMT kul!! Vi tackar Göran Thun som var behjälplig med instruktioner och ett stort tack till Anders Rånlund som ställde upp på sin lediga dag och var både skjutledare och instruktör. Vi kommer tillbaka!

SNFK:s klubbdag

SNFK:s klubbdag 6 juni

Du missar väl inte vår klubbdag den 6 juni? Dagen kommer att bjuda på många roliga aktiviteter och tävlingar. Dagen inleds kl 10 på Sunderby skjutbana då klubbens bästa skytt ska koras. Kl 12 fortsätter aktiviteterna vid scoutstugan på Grundet med grillning, agilitytävling samt fiskdamm för barnen.
Välkommen!
Läs mer om klubbdagen
Hitta till Grundet

Ny SEUCH

Vet-Points-Spike[1]

Stort Grattis! Till Nina och Sven Gustav Huhta ägare till, Vet Points Spike som i helgen blev Svensk Utställningschampion på SNFK:s utställning. Spike är efter NOUCH SEUCH Barentsviddas B Sortebill och C.I.T SEUCH SEJCH Borgeflons CJ Phi.
Grattis till uppfödare Lena Gustafson.

Skytteträning

Dags för årets skytteträning för SNFK:s medlemmar!

Nu är det åter dags att få hjälp att förbättra sitt skytte inför årets jaktsäsong. Vi träffas på Sunderby skjutbana  den 29 maj kl 10.00 där Göran Thun kommer att hjälpa oss med instruktioner. Kanske blir det du som blir klubbmästare på familjedagen?

Damma av bössan och kom för en trevlig dag. Välkomna!

BIS resultat

3141
Foto: Michael Öberg

BIS resultat från SNFK:s utställning i Öjebyn:

BIS-1: EST J Finnlidens Coco Chanel, ägare: Ulf Öhlund

BIS-2: GSH Zettertjärns Under Nitromethan, ägare: Michael Öberg,

BIS-3: PH J Skipsfjordhönas C Scott, ägare: Elin Johansen

BIS 4: IRST J Norrlandsguidens Peak A Doll, ägare Monica Larsson Grattis alla!
uts1
Även barnen fick pröva på att ställa ut sina hundar. Då kan det vara tryggt att hålla pappa i handen när man gör sin debut i utställningsringen.
uts 2

Förberedande jaktdressyr

ny1

SNFK:s dressyrkurs har startat. Det var härligt att se alla hundar och peppade förare. Här är kursens yngsta deltagare, vilket team de är!

ny2

En av instruktörerna, Ulf Öhlund har genomgång inför kommande övningar.

Instruktörsträff

ny2

SNFK anordnade instruktörsträff inför kommande dressyrkurser. Ett bra initiativ att utbilda och förkovra sig och ge varandra konkreta tips . Det finns alltid något att förbättra och utveckla. Dagen blev riktigt bra. Hundarna som deltog befann sig kunskapsmässigt på olika nivåer. Onsdag den 14 maj drar kursen, förberedande jaktdressyr igång, det ser vi framemot.
ny1

ny5
Att kunna ta det lugnt och slappna av är en viktig egenskap hos en hund.
insr5
Genomgång inför dagens övningar.
instru 2
En välbehövlig fikapaus.