God Jul & Gott Nytt År

SNFKs julkort 2015 med grön ram

Så här i jultider är det dags att summera aktiviteterna från året som gått.
Vi började 2015 med årsmötet där sittande styrelse valdes med Dick Edin som ordförande för detta år. Vårens två jaktprov blev även detta år givna succéer med fågelrika marker och många premier. Någon måsta ha pratat med vädergudarna, för även detta år visade sig vårsolen i all sin prakt och näsorna lyste röda på provmiddagarna.

Ytterliga­re tre jaktprov har genomförts under hösten i klubbens regi. Det startade  i augusti med Mush Open i Arjeplog, följdes av Skogspokalen och Skogs-SM i Arvidsjaur och provsäsongen avslutades med Fjällpokalen och Fjäll-SM som gick i Arjeplog. Glädjande är att klubbens Lars-Göran Nilsson slog till och kammade hem SM-titeln på fjäll med Härkmoens H Oliver Tell.

Klubben har också  arrangerat den årliga utställningen på Grans i Öjebyn. Många tog chansen att visa upp sina fina hundar och många var det som gick hem med bra kritik och fina rosetter. Några av de som lyckades riktigt bra hade drillats på den utställningsträning som arrangerades i maj innan utställningen. Övning ger ju som bekant färdighet…

Inför höstsäsongen anordnades en väldigt uppskattad skogsträningskurs i Arvidsjaur där Olov Åman guidade de sju ekipagen genom Arvidsjaurs fina skogsland. Nöjda deltagare fick en inblick i hur man kan träna inför jakt och prov i skog. Vi hoppas att få igång dressyrkurserna och att det blir ett återkommande inslag.

För att riktigt få alla att längta till hösten, hölls det en temadag i maj i klubbens regi. Där visades filmsnuttar och snackades hundar, jakt och träning. Ett 40-tal medlemmar slöt upp till en inspirerande eftermiddag.

Vi från styrelsen vill tacka alla, både funktionärer och aktiva,  som gjort alla dessa aktiviteter till riktigt fina evenemang som omtalas långt utanför klubbens egna region.

Med dessa ord önskar vi er alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/ Styrelsen