SNFK resumé 2015

Ännu ett år och säsong är till ända. Vad hände under 2015? Säsongen startade med avslut på MUSH-open, sedan följde det mycket omtyckta ”sena april” provet.Höstproven startade i rena högsommarvärmen, SNFK  arrangerade två prov samtidigt, både skogsprovet i Arvidsjaur och fjällprovet i Tjärnberg var välbesökta och uppskattade. Vi arrangerade två högstatusprov ihop med 2 rasklubbar,  Skogs-SM med Irländska Setterklubben och Fjäll-SM med Engelska Setterklubben.Och trenden från ifjol håller i sig, SNFK  är en klubb att räkna med i provsammanhang.

På pointerkanten har vi två tikar från ifjol som kan glädja sina ägare med Skl vinster.I Mars slog Myrteigens Lilla Tösen äg: Roger Larsson till med 1skl cert och blev därmed vinnare av MUSH’s Skl. I skogen har vi den alltid pålitliga Skeirutj Steira äg: Olov Åhman med 1skl cert. Även systern Skeirutj Smilla äg: Rolf Sandström har 2x 2 skl i skog. Genom nålsögat klev Aeris TP Birka äg: Peter  Henriksson med 1ökl HP så även Myrteigens Tindra äg: A Carlsson förare Tord Öhman som fick den magiska 1:an. Elin Backlunds Skipfjordhönans Scott blir också att räkna med i skl i framtiden med sin i våras tagna 1ökl hp. Olov Åhmans ungtik Pointer Bella har fått  2x 1 ukl i skogen.

På engelska setterfronten har vi Högfjällhundens Quorven äg: Dick Edin som vann höstens första segrarklass med 1skl cert, när vi ändå är inne på Högfjällshundar tog ovannämnda ägare även med Högfjällhundens Skyyr  3*1 ukl och 1 ukl hp och fjolårets SM vinnare på vinterfjäll Högfjällhundens Mac vann en skl med cert och följde upp med att bli tvåa på vinter SM med ck och res.cacit, sedan har Jens Lindgren fått en 1 ukl på Högfjällhundens Storm. En ny lovande ungsettertik har kommit upp på scenen, MDs SR Wera Wang äg: Stefan och Johanna Keisu  har haft en fin höst med flera premier, 2x 1 ukl och 2 ukl. Helena Lidens Orrlidens G Isa har även hon haft ett kanonår med många premier 1×3 ukl, 3×2 ukl och1 ukl hp. Även några öppenklasshundar har visat upp sina färdigheter och tagit sig upp till skl, Myrhedens N Scott äg: Håkan Antman och MacPerssons Alwin äg: Mattias Lindkvist kan stoltsera med 1 ökl hp. Och årets Fjäll-SM vinnare tillhör SNFK, nämligen Härkmoens H Oliver Tell äg: Lars-Göran Nilsson med 1skl ,  han har sedan i april även 3 skl ck. Falcsagans Jacson äg:Mats Olofsson har en 6 skl under året.

På Gordonsettersidan så har Tina Hedman fått på sin Hagelsprutans Underbara Ulalia 2 ukl på vårprov.

Irländska settrarna har haft ett mycket bra år med många premier, Hadselöyas Isabella äg: Magnus Dahlgren har 2x 1 AK (Norge) och en 2 skl på sitt cv i år, Den unga hanhunden Hadselöyas Casper äg: Magnus Dahlgren 1 ukl hp+ 2 ukl i år. Flamefields Hector äg: Mikael Kerttu hade dagen i våras och fick sin efterlängtade 1ökl hp. Mikael förde även Norrlandsguidens  Minnie Mus äg. Margareta Lundbäck till en 1 ukl i höst. Jonas Pantzare med sin unga tik Givens Dalvain har en otrolig premieprocent i höst med 4 ökl premier varav 3 st 2 ökl och en 3 ökl, Fler hundar med prefixet Norrlandsguiden har premierat sig , Jan-Olov Daniels tik Norrlandsguidens Peak a Doll har slagit till med flera 2 ökl. Pålitlige irskägaren Magnus Könberg gått jaktprov med flera hundar , nya stjärnskottet Strävsamma Fräsa  har haft en fin säsong med flera 1 ukl i skog och hans tik Thodos Sasca fick ännu en 3+ 2 ökl på fjäll och skog och tillika så blev hon bästa öppenklassare i MUSH-Open. Tärnafjällets Axcel G äg: Olof Westerlund for till Finland och kom hem med 1skl. Genom nålsögat klev även High Pheasants Red Flow äg: Hans Sundberg med 1ökl HP. Från samma kennel kommer även High Pheasants Irish Face äg: Hans Sundberg som fick en   1ukl. .

Under året har vi också hundar som gjort det bra i utställningsringen. På våran egen utställning blev Myrhedens N-Tuva BIR och BIS 3/ ägare: Lennart Rydberg och Myrteigens Tindra BIR och BIS 4/ ägare: Agneta Karlsson. Under året har dessa hundar blivit SEUCH, J Skipsfjordhöna’s C Scott/ägare: Elin Backlund  och Myrhedens N-Scott / ägare Håkan Antman. NOUCH & CIB  Hagelsprutans Quicka Qulan / ägare Tina Hedman. Zettertjärns Under Nitromethan har som tvååring fixat: 3 Cert i Sverige, 2 CACIB i Sverige samt 1 Cert i Norge. Nu satsar vi vidare på 2016 och fina hundar i vänstervarv.