Rivstart för höstsäsongen 2019

Snfk rivstartar höstsäsongen 2019 med Skogsträningskurs med Olov Åhman och Magnus Könberg och en ”prova-på-dag” på fjället med Klas Dagertun dessutom höstens första jaktprov, alla tre evenemangen är mycket uppskattade av klubbens medlemmar och andra brittiska fågelhundentusiaster.

Jaktprovet i Tjärnberg har vi kört flera år och det samlar fler och fler deltagare. I år hade vi full segrarklass och maximala 14 i blandpartierna. Vid uppropet så hade vi en tyst minut för bortgångne David Gidlund, en uppskattad och ofta sedd gäst vid Snfk’s jaktprov.
Segrarklassen avhölls i ett fågelfattigt och dimmigt Tjärnberg. Många goda sökare visades upp men riporna höll sig på behörigt avstånd, men det är inte över förrän det är över, i näst sista släppet på tredje rundan dyker tillfället upp för två hundar men dessvärre förvaltades inte chansen, men sista par ut var beredda. Olov Åhman med Pt Bella går upp i vinden och fattar stånd i området där kullen lättade, efter en kort och precis avance lättar 3 ripor och Bella är lugn i flog och skott apporterar utmärkt. Vi släpper på igen och strax efter går Esh Jaktstormens A-Robin Tell upp i stånd, några ripor lättar och Robin respekterar och apporterar på order. Och segrarklassen hade vaskat fram två placerade. Bella vinner med 1:a skl cert och blir därmed Jch, 2:skl med ck blir unge herr Robin Tell äg: Lars-Göran Nilsson.
Domare Stefan Keisu och domarasspirant Roger Larsson.

SKL 201908 pristagare

Blandpartiet med domare Ronny Andersson travade iväg upp på och över ett berg. Där fick alla sina chanser och 5 hundar lyckades få jaktbara situationer och kom tillbaka med fina premier.

1ukl 201908
Unghunden Pt Viijägarens Alaya med ägare Leif Lång 1ukl 

Blandparti 3 ökl 201908
I den öppna klassen delades det ut 3 st 3:or till Ph Gamekeepers Jäkel äg: Magnus Engdahl, Esh Finnlidens E-Pirak äg: Mats Olovsson och Est Halvartuns Lykke äg: Mikael Wikström.

2ökl 201908 Kertu
Mikael Kerttu med Ish Hadseløyas Boss kämpade till sig en 2 ökl.

Söndagens blandparti dömdes av Mikael Björk och han lade det ena benet före det andra och tog den långa turen runt berget och chanser fick alla men riporna var luriga den dagen men två hundar klarade av att mästra dom.

Blandparti 20190818

3Ökl 201908
Magnus Dahlgren med Hadseløyas Härdiz Hansen och Mikael Wikström med Halvartuns Lykke tog var sin 3:ökl.

Roger och Klas i helgens provledning är glad att så många ville komma och få sina hundar bedömda av klubbens domare.

Skogsträningen hade en trevlig och lärorik dag i Arvidsjaurs skogar. Fina hundar och som vanligt trevliga hussar och mattar fick bra träning och feedback med hjälp av Magnus Könberg och Olov Åhman.

Nästa övning blir SM och Skogspokal i dom fina och fågelrika skogarna runt Arvidsjaur i början av september. Vanliga skogprov går parallellt och det finns fortfarande chans att hinna anmäla sig till dem. Sista anmälningsdag 22 augusti.
SNFKs skogsprov 5-8 september.

”Skitjakt” på er önskar vi er!!