Årets första jaktprov

Fjällbild från parti

Så har vi då genomfört årets första jaktprov i SNFK:s regi. Det blev ett lite annorlunda upplägg med en del utmaningar för oss i provledningen. Vi hade svårt att få tag på några som kunde ställa upp som skyttar. I sista stund så löste det sig, tack vara Alexander i Arjeplog som ställde upp och några snälla klubbmedlemmar, som tog sin bössa med sig, och var skyttar i sina partier. Vi sänder ett stort och hjärtligt tack till er alla! Den andra utmaningen var ett virus vid namn Covid 19 som gjorde att vi beslutade oss för att ställa in jägarmiddagen och ha prisutdelningen utomhus efter varje partis avslut. Det gick det också även om vi saknade middagen med domarnas berättelser från dagen och prisutdelningen. Men man får hel enkelt ”laga efter läge” när sådant här inträffar.

Sammanfattningsvis så kunde vi ändå konstatera, när vi summerade provet, att det mesta ändå löste sig. Vi fick ut två partier med skoter på lördagen och ett på söndag och ett parti per dag gick från vägen. Det var en hel del fågel i markerna och bra med pristagare i alla partier. I segrarklassen hade vi 6 premierade på listan och i kvalitetsklasserna hade vi 43% premierade hundar. Grattis till alla er!  Och för er som inte lyckades denna gång, så kommer det nya chanser på vårt nästa prov den 24-26 april. Avslutningsvis vill vi tacka domarna; Rolf Sandström, Robert Olausson och Roger Larsson för ett väl utfört arbete! Roger som för övrigt gjorde debut som domare.

Åsa och Maggan