Året som gått med SNFK


2020 börjar lida mot sitt slut och vi kan se tillbaka på ett väldigt speciellt år. Ingen hade väl kunnat förutse att vi skulle drabbas av ett virus som skulle påverka hela världen på det sätt som har skett och som fortfarande sker. 

Vi hade ett planerat jaktprov den 14 – 15 mars som vi kunde genomföra efter en del förändringar som bland annat innebar att vi ställde in jägarmiddagen och den gemensamma prisutdelningen. Det fungerade trots allt bra även om det kändes trist att inte få träffas och umgås. I april kom direktiv från SKK att all verksamhet skulle ställas in så något fler prov blev det inte under våren.

Under sommaren genomfördes en jaktträningskurs hos HS Dog training center där klubben sponsrade med halva kostnaden. En mycket uppskattad kurs!

Under hösten hade vi två svenska mästerskap inplanerade som det länge rådde osäkerhet kring om vi skulle få genomföra. Men i mitten av augusti fick vi klartecken för Skog-SM i Arvidsjaur och lite längre fram fick vi även klartecken för Fjäll-SM.

Vi har haft flera medlemmar med duktiga hundar som tagit pris under hösten och en som verkligen utmärkte sigvar Olov Åhman och hans hundar. Han tog storslam och vann både Skogs-SM och Fjäll-SM med sin pointer Bella och därefter Guldpokalen med pointern Skeirutj Raija. Som grädde på moset blev det även 1:a pris Ukl med Raija på SNFK:s huvudprov den 27 september. Stort grattis till Olov och hans hundar!

Vårens utställning fick flyttas fram till november men då smittspridningen åter hade börjat öka så kunde den inte genomföras då heller, utan fick ställas in. Jättetråkigt men tyvärr helt nödvändigt.

Vi från styrelsen vill passa på att tacka våra idogt arbetande medlemmar och funktionärer för det arbete ni lagt ner under året. Det krävs en hel del för att kunna genomföra våra aktiviteter och speciellt så pass stora jaktprov som SM. Vi vill också tacka våra sponsorer som sätter guldkant på proven genom att skänka priser eller ge oss rabatt på stugor m.m. till våra prov och utställningar. Så stort tack till Happy Dog, Trixie Nyhlén och Hugosson, Tjärnbergs stugby, Arvidsjaurs Vildmarkscenter, Camp Gielas och Djurkliniken Luleå.

Årets hundar

Vill du vara med och tävla om Årets hund så skicka in din hunds meriter för 2020 senast den 2 januari 2021 till webmaster@snfk.se för att delta i uttagningen. Statuterna hittar du fliken Årets hundar.

Kallelse till årsmötet

På grund av det rådande läget kommer årsmötet att genomföras digitalt via Teams den 2 februari 2021 kl.18.00. För mer information om deltagande, se julbrevet som skickats ut per post till alla medlemmar. Sista anmälningsdag 15 januari.

Slutligen vill vi från styrelsen för SNFK önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att läget förbättras så vi kan genomföra fler aktiviteter under 2021!

/Styrelsen SNFK